Λευκή και μαύρη σοκολάτα στο ποτήρι


Υλικά:
Μαύρη κρέμα:
200 γρ. κουβερτούρα (σε μικρά κομμάτια)
125 γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
125 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με το μίξερ σε παχύρευστη μορφή







Λευκή κρέμα:
125 γρ. λευκή σοκολάτα (σε μικρά κομμάτια)
75γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
250γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με το μίξερ σε παχύρευστη μορφή
2 κ.σ. ροδόνερο
1 φύλλο ζελατίνας (τη βάζουμε σε κρύο νερό για να μαλακώσει)


Τρόπος παρασκευής:
Μαύρη κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και την αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός. Την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.  Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι τη μέση και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Λευκή κρέμα: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προτού βράσει προσθέτουμε το φύλλο ζελατίνας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το ροδόνερο. Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Γεμίζουμε το υπόλοιπο των ποτηριών με τη λευκή κρέμα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για επιπλέον 45 λεπτά.







Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι