
για 12 ατομικά μπολάκια:
1 κιλό μασκαρπόνε
10 αβγά
1-2 φλιτζάνια τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1 μπουκάλι αμαρέτο
14 αμαρέτο μπισκοτάκια
7-8 κουτ. σούπας ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους και τα τοποθετούμε σε ξεχωριστά μπολ. Χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη, χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ μέχρι να γίνουν μία λεπτή σε υφή κρέμα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και χτυπάμε τα υλκά ξανά.
Βάζουμε τα μπισκότα στο πάτο ενός μεγάλου μπολ, τα ραντίζουμε με αμαρέτο να μουλιάσουν. Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα την κρέμα που φτιάξαμε, τρίβουμε τη σοκολάτα και την πασπαλίζουμε από πάνω. Θέλει ψυγείο πριν το ξεπετάξουμε!
Απλά..τέλειο!!!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου