Καζάν ντε πι

Υλικά
για 12 κομμάτια:
1,5 λίτρο γάλα
500 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. νισεστέ (είναι πολύ ψιλό αλεύρι, ο ανθός του αλευριού ούτως ειπείν, υπάρχει σε όλα τα σουπερμάρκετ)
50 γραμ. ρυζάλευρο
1 κουτ. γλυκού μαστίχα



Τρόπος παρασκευής Αρχικά, ζεσταίνουμε το μισό γάλα μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα. Περιμένουμε, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νισεστέ με το ρυζάλευρο και τα λιώνουμε μέσα στο άλλο μισό κρύο γάλα. Ακόμη, πασπαλίζουμε το τραπέζι με λίγη έξτρα ζάχαρη και λιώνουμε με τον χοντρό πλάστη τη μαστίχα. Έπειτα, τη ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μπολ για να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Όταν το μείγμα της κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ, δηλαδή το κρύο γάλα με τη μαστίχα το ρυζάλευρο και το νισεστέ, χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να δέσει η κρέμα.
Πριν δέσει τελείως η κρέμα, αλείφουμε το ταψί με λίγο από το περιεχόμενό της για να το κάψουμε. Στο μάτι της κουζίνας καίμε το ταψί σιγά σιγά από όλες τις μεριές. Η κρέμα μαυρίζει και βγάζει φούσκες.
Η κρέμα είναι έτοιμη, όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τότε τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε στο ταψί.
Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρουμε λωρίδες του γλυκού γυρνώντας το και σχηματίζουμε ρολάκια.
Καλή όρεξη!













Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι