Υλικά
Για 8 άτομα
2 1/4 κουπάκια αλεύρι
1 3/4 κουπάκια ζάχαρη
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 3/4 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
2/3 κουπάκι κακάο
2/3 κουπάκι βιτάμ
1 κουπάκι νερό
1 μασουράκι βανίλια,
3 αυγά
για το frosting:
500 γραμ. άχνη ζάχαρη
6 κουταλιές κακάο
6 κουταλιές βιτάμ λιωμένο
8 κουταλιές γάλα
1 μασουράκι βανίλια
Τρόπος παρασκευής
Για το κέικ χρειαζόμαστε δύο ταψάκια διαμέτρου 22-24 cm. Αρχικά, φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κακάο, το αλάτι και την βανίλια. Προσθέτουμε το ½ του νερού και το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε βάζοντας το υπόλοιπο νερό και τα αυγά. Τα χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αλείφουμε τα δύο ταψάκια με το βούτυρο και στρώνουμε και ένα λαδόχαρτο κομμένο στις διαστάσεις τους. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το frosting. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, το κακάο και το βιτάμ και ανακατεύουμε. Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Όταν το κέικ βγει από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετούμε το πρώτο σαν βάση σε μια πιατέλα. Στρώνουμε το μισό frosting και πάνω του το δεύτερο κέικ. Τέλος, τοποθετούμε το υπόλοιπο frosting φροντίζοντας να καλύπτει και τις πλάγιες όψεις του κέικ γύρω-γύρω.
Καλή όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
Για 8 άτομα
2 1/4 κουπάκια αλεύρι
1 3/4 κουπάκια ζάχαρη
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 3/4 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
2/3 κουπάκι κακάο
2/3 κουπάκι βιτάμ
1 κουπάκι νερό
1 μασουράκι βανίλια,
3 αυγά
για το frosting:
500 γραμ. άχνη ζάχαρη
6 κουταλιές κακάο
6 κουταλιές βιτάμ λιωμένο
8 κουταλιές γάλα
1 μασουράκι βανίλια
Τρόπος παρασκευής
Για το κέικ χρειαζόμαστε δύο ταψάκια διαμέτρου 22-24 cm. Αρχικά, φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κακάο, το αλάτι και την βανίλια. Προσθέτουμε το ½ του νερού και το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε βάζοντας το υπόλοιπο νερό και τα αυγά. Τα χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αλείφουμε τα δύο ταψάκια με το βούτυρο και στρώνουμε και ένα λαδόχαρτο κομμένο στις διαστάσεις τους. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το frosting. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, το κακάο και το βιτάμ και ανακατεύουμε. Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Όταν το κέικ βγει από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετούμε το πρώτο σαν βάση σε μια πιατέλα. Στρώνουμε το μισό frosting και πάνω του το δεύτερο κέικ. Τέλος, τοποθετούμε το υπόλοιπο frosting φροντίζοντας να καλύπτει και τις πλάγιες όψεις του κέικ γύρω-γύρω.
Καλή όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου