Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 συσκευασίες τυρί κρέμα
200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
1 βιτάμ
1 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι
Τρόπος παρασκευής Σέξι, δροσερό και εύκολο το γλυκό που προτείνουμε σήμερα, θα το βρείτε μαζί με πολλά και ...άλλα κόλπα στο βιβλίο "Νηστικό Αρκούδι γράφει".
Η «διαιτητική» εκδοχή αυτής της συνταγής προτείνει: ένα τυρί κρέμα, αντί για δύο, δύο κουταλιές της σούπας μέλι, αντί για ζαχαρούχο γάλα και σκέτο μπισκότο, χωρίς αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Η πλούσια και υπέροχη εκδοχή που παρουσιάζουμε όμως εδώ, ορίζει αυτά που ακολουθούν.
Ξεκινάμε πρώτα με την κρέμα. Σε ένα multi–μιξεράκι βάζουμε το ένα ζαχαρούχο γάλα, το ένα πακέτο τυρί κρέμα και το ½ φλ. του τσαγιού χυμό λεμόνι. Τα χτυπάμε καλά να γίνουν ένα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο ζαχαρούχο και το δεύτερο τυρί. Αδειάζουμε και τη δεύτερη δόση κρέμας στο μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα μας, ετοιμάζουμε το μπισκότο. Στο ίδιο multi – μιξεράκι κάνουμε σκόνη τα αμύγδαλα και τα μπισκότα. Τα μπισκότα τα αδειάζουμε μέσα στο ταψί που θα φτιάξουμε το γλυκό μας και στη μέση κάνουμε λίγο χώρο, ώστε να τοποθετήσουμε το βιτάμ που το έχουμε κόψει σε κομματάκια (αν το βιτάμ το είχαμε ξεχασμένο στο ψυγείο, τότε μπορούμε να το ζεστάνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει).
Έπειτα σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε καλά τα αλεσμένα αμύγδαλα με μια κουταλιά από το βούτυρό μας. Στη συνέχεια, τα αδειάζουμε, έτσι ζεστά όπως είναι, πάνω στο μπισκότο και το βούτυρο. Με τα χέρια μας πλάθουμε το αλεσμένο μπισκότο, το καβουρδισμένο αμύγδαλο και το βούτυρο, μέχρι να γίνουν μία μάζα. Την απλώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας στο ταψί και φτιάχνουμε την πρώτη στρώση του cheesecake. Έπειτα, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την στρώνουμε πάνω από το μπισκότο όμορφα-όμορφα. Τέλος, συμπληρώνουμε από πάνω με τη μαρμελάδα της προτίμησής μας!
Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και μετά… ποιος είδε το cheesecake και δεν το λιμπίστηκε!
Καλή μας όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 συσκευασίες τυρί κρέμα
200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
1 βιτάμ
1 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι
Τρόπος παρασκευής Σέξι, δροσερό και εύκολο το γλυκό που προτείνουμε σήμερα, θα το βρείτε μαζί με πολλά και ...άλλα κόλπα στο βιβλίο "Νηστικό Αρκούδι γράφει".
Η «διαιτητική» εκδοχή αυτής της συνταγής προτείνει: ένα τυρί κρέμα, αντί για δύο, δύο κουταλιές της σούπας μέλι, αντί για ζαχαρούχο γάλα και σκέτο μπισκότο, χωρίς αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Η πλούσια και υπέροχη εκδοχή που παρουσιάζουμε όμως εδώ, ορίζει αυτά που ακολουθούν.
Ξεκινάμε πρώτα με την κρέμα. Σε ένα multi–μιξεράκι βάζουμε το ένα ζαχαρούχο γάλα, το ένα πακέτο τυρί κρέμα και το ½ φλ. του τσαγιού χυμό λεμόνι. Τα χτυπάμε καλά να γίνουν ένα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο ζαχαρούχο και το δεύτερο τυρί. Αδειάζουμε και τη δεύτερη δόση κρέμας στο μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα μας, ετοιμάζουμε το μπισκότο. Στο ίδιο multi – μιξεράκι κάνουμε σκόνη τα αμύγδαλα και τα μπισκότα. Τα μπισκότα τα αδειάζουμε μέσα στο ταψί που θα φτιάξουμε το γλυκό μας και στη μέση κάνουμε λίγο χώρο, ώστε να τοποθετήσουμε το βιτάμ που το έχουμε κόψει σε κομματάκια (αν το βιτάμ το είχαμε ξεχασμένο στο ψυγείο, τότε μπορούμε να το ζεστάνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει).
Έπειτα σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε καλά τα αλεσμένα αμύγδαλα με μια κουταλιά από το βούτυρό μας. Στη συνέχεια, τα αδειάζουμε, έτσι ζεστά όπως είναι, πάνω στο μπισκότο και το βούτυρο. Με τα χέρια μας πλάθουμε το αλεσμένο μπισκότο, το καβουρδισμένο αμύγδαλο και το βούτυρο, μέχρι να γίνουν μία μάζα. Την απλώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας στο ταψί και φτιάχνουμε την πρώτη στρώση του cheesecake. Έπειτα, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την στρώνουμε πάνω από το μπισκότο όμορφα-όμορφα. Τέλος, συμπληρώνουμε από πάνω με τη μαρμελάδα της προτίμησής μας!
Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και μετά… ποιος είδε το cheesecake και δεν το λιμπίστηκε!
Καλή μας όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου