Black Forest

Υλικά  για το παντεσπάνι:
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
5 αβγά
30 γρ. κακάο
για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
60 ml kirsch ή ρούμι 

για τη γέμιση:
800 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. κεράσια σε κονσέρβα
50 – 80 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
αρκετή κουβερτούρα ξυσμένη

Τρόπος παρασκευής Black Forest είναι η αγγλική ονομασία του φανταστικού, υπέροχου, ασύλληπτου παραδοσιακού γλυκού της Νότιας Γερμανίας, "Τούρτα με κεράσια Μέλανας Δρυμός" ή σωστότερα… Schwarzwälder Kirschtorte. Αντε Gesundheit!
Αρχικά, χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, για να πάρει τον αέρα του και να αφρατέψει το γλυκό, μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε και αυτά σιγά - σιγά στο μείγμα, ενώ ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Μόλις τα υλικά μας δέσουν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20-25 εκατοστά, βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά. Καλό θα είναι να ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μια μέρα νωρίτερα και να το έχουμε στο ψυγείο για να κοπεί πιο εύκολα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και περιμένοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν κρυώσει το σιρόπι, ρίχνουμε μέσα το Kirsch (μπορούμε να το βρούμε στις μεγάλες κάβες) ή το ρούμι . Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Στη συνέχεια, χτυπάμε περίπου για 4 λεπτά την κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι καλά παγωμένη) με την άχνη στο μίξερ, μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί (δεν τη χτυπάμε παραπάνω γιατί θα μας κόψει).
Τώρα πια, που όλα είναι έτοιμα, κόβουμε το παντεσπάνι που είχαμε ετοιμάσει κατά μήκος σε 3 ίσους σε πάχος δίσκους. Εναποθέτουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι, μέχρι να ποτίσει καλά και απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνειά του. Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη μαρμελάδα τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε από πάνω ομοιόμορφα τα μισά κεράσια στραγγισμένα. Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και τα υπόλοιπα κεράσια (μαρμελάδα δεν βάζουμε άλλη). Το καλύπτουμε από πάνω με το 3ο κομμάτι από το παντεσπάνι, ποτίζουμε με σιρόπι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί που έχει μείνει και την ξυσμένη κουβερτούρα. Ορμάμε ένας - ένας με τη σειρά.
Καλή μας όρεξη!











Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι