Υλικά
για 12 μερίδες:
6-7 βιολογικά αβγά
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 φλιτζάνια βιολογικό αλεύρι
375 γρ. βιολογική κουβερτούρα
1 πακέτο βιολογικό βούτυρο
Τρόπος παρασκευής
Σαφής νομικός ορισμός για το τι είναι βιολογικό προϊόν δεν υπάρχει. Στην απλή καθομιλουμένη και σύμφωνα με μια μελέτη που υπογράφει ο ΣΒΕΕ το 2003, ο ορισμός του θα μπορούσε να συμπυκνώνεται στα εξής: «Βιολογικό προϊόν είναι αυτό που καλλιεργείται σύμφωνα με τις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας, χωρίς τη χρησιμοποίηση χημικών και συνθετικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, όπως λιπάσματα, παρασιτοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ορμόνες, τεχνητή ακτινοβολία κ.α. σε όλα τα στάδια παραγωγής» Οπότε, όταν μιλάμε για βιολογική κουβερτούρα, εννοούμε εκείνη τη σοκολάτα που το κακάο και τα υπόλοιπα συστατικά της έχουν καλλιεργηθεί με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, ήπιας αγροπεριβαλλοντικής παραγωγής, όπως ορίζει ο κοινοτικός νόμος.
Πού θα βρούμε τα υλικά γι΄αυτή τη συνταγή; Στο αντίστοιχο ράφι ή κατάστημα υγιεινών και βιολογικών προϊόντων. Πώς θα τα ξεχωρίσουμε; Από το σήμα ενός επίσημου οργανισμού ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Διαβάζουμε τη συσκευασία, μαθαίνουμε και κρίνουμε. Και παρακάτω μαγειρεύουμε…!
Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν αργά. Σε ένα λεκανάκι σπάμε τα αβγά και ξεκινάμε να τα χτυπάμε με το μίξερ μαζί με μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και αφού ανακατέψουμε βάζουμε και τη λιωμένη σοκολάτα. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας, τα γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, στους 50 βαθμούς.
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
για 12 μερίδες:
6-7 βιολογικά αβγά
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 φλιτζάνια βιολογικό αλεύρι
375 γρ. βιολογική κουβερτούρα
1 πακέτο βιολογικό βούτυρο
Τρόπος παρασκευής
Σαφής νομικός ορισμός για το τι είναι βιολογικό προϊόν δεν υπάρχει. Στην απλή καθομιλουμένη και σύμφωνα με μια μελέτη που υπογράφει ο ΣΒΕΕ το 2003, ο ορισμός του θα μπορούσε να συμπυκνώνεται στα εξής: «Βιολογικό προϊόν είναι αυτό που καλλιεργείται σύμφωνα με τις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας, χωρίς τη χρησιμοποίηση χημικών και συνθετικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, όπως λιπάσματα, παρασιτοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ορμόνες, τεχνητή ακτινοβολία κ.α. σε όλα τα στάδια παραγωγής» Οπότε, όταν μιλάμε για βιολογική κουβερτούρα, εννοούμε εκείνη τη σοκολάτα που το κακάο και τα υπόλοιπα συστατικά της έχουν καλλιεργηθεί με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, ήπιας αγροπεριβαλλοντικής παραγωγής, όπως ορίζει ο κοινοτικός νόμος.
Πού θα βρούμε τα υλικά γι΄αυτή τη συνταγή; Στο αντίστοιχο ράφι ή κατάστημα υγιεινών και βιολογικών προϊόντων. Πώς θα τα ξεχωρίσουμε; Από το σήμα ενός επίσημου οργανισμού ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Διαβάζουμε τη συσκευασία, μαθαίνουμε και κρίνουμε. Και παρακάτω μαγειρεύουμε…!
Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν αργά. Σε ένα λεκανάκι σπάμε τα αβγά και ξεκινάμε να τα χτυπάμε με το μίξερ μαζί με μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και αφού ανακατέψουμε βάζουμε και τη λιωμένη σοκολάτα. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας, τα γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, στους 50 βαθμούς.
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου