Υλικά125 γρ. φυτική μαργαρίνη
90 γρ. σιρόπι καραμέλας
60 γρ. ζάχαρη
175 γρ. νιφάδες βρώμης
2 μπανάνες
300 γρ, κρέμα γάλακτος
420 γρ. ροδάκινα κονσέρβα
20 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
Τρόπος παρασκευής Τονώνει το νευρικό σύστημα, μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά στη γρίπη και ανακουφίζει από το βήχα, αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις, σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είναι αντιοξειδωτική, δημιουργεί γρήγορα και για πολλές ώρες αίσθημα κορεσμού και χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα, γιατί καθαρίζει απαλά και φυσικά, το δέρμα. Αυτή είναι η βρώμη, η θαυματουργή. Το παρεξηγημένο δημητριακό του παρελθόντος είναι μία δημοφιλής υγιεινή τροφή του παρόντος. Απολαύστε την σήμερα σε γλυκό με ροδάκινο κομπόστα και γνωρίστε την καλύτερα στις απολαυστικές καριόκες βρώμης και στο κέικ με βρώμη που το Αρκούδι έχει φτιάξει κατά το παρελθόν.
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι - τη βάση για το γλύκισμα μας. Σ΄ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, το σιρόπι καραμέλας και τη μισή ζάχαρη. Μόλις γίνει όλο ένα μείγμα, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης. Ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι 19 εκ. - κατά προτίμηση από αυτά που αφαιρείται το στεφάνι τους και μένει ο δίσκος. Αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, το απλώνουμε ομοιόμορφα, το καλύπτουμε με λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα ρίχνουμε φασόλια μικρά, για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Θέλουμε η βάση μας να μείνει λεπτή. Στο φούρνο την αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία 220 βαθμών. Μετά αφαιρούμε τη λαδόκολλα με προσοχή και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.
Προχωράμε με την κρέμα. Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας τη ζάχαρη σιγά σιγά μέχρι να γίνουν σαντιγί. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε και αυτές στο μείγμα. Η κρέμα είναι έτοιμη. Στραγγίζουμε την κομπόστα και περνάμε στο "μοντάρισμα". Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση, από πάνω βάζουμε την κομπόστα ροδάκινο και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Αφήνουμε το γλυκό αρκετή ώρα στο ψυγείο για να παγώσει και να μουλιάσει λίγο το παντεσπάνι μας στην κρέμα και το σιρόπι της κομπόστας.
Καλή όρεξη!!!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
90 γρ. σιρόπι καραμέλας
60 γρ. ζάχαρη
175 γρ. νιφάδες βρώμης
2 μπανάνες
300 γρ, κρέμα γάλακτος
420 γρ. ροδάκινα κονσέρβα
20 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
Τρόπος παρασκευής Τονώνει το νευρικό σύστημα, μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά στη γρίπη και ανακουφίζει από το βήχα, αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις, σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είναι αντιοξειδωτική, δημιουργεί γρήγορα και για πολλές ώρες αίσθημα κορεσμού και χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα, γιατί καθαρίζει απαλά και φυσικά, το δέρμα. Αυτή είναι η βρώμη, η θαυματουργή. Το παρεξηγημένο δημητριακό του παρελθόντος είναι μία δημοφιλής υγιεινή τροφή του παρόντος. Απολαύστε την σήμερα σε γλυκό με ροδάκινο κομπόστα και γνωρίστε την καλύτερα στις απολαυστικές καριόκες βρώμης και στο κέικ με βρώμη που το Αρκούδι έχει φτιάξει κατά το παρελθόν.
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι - τη βάση για το γλύκισμα μας. Σ΄ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, το σιρόπι καραμέλας και τη μισή ζάχαρη. Μόλις γίνει όλο ένα μείγμα, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης. Ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι 19 εκ. - κατά προτίμηση από αυτά που αφαιρείται το στεφάνι τους και μένει ο δίσκος. Αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, το απλώνουμε ομοιόμορφα, το καλύπτουμε με λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα ρίχνουμε φασόλια μικρά, για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Θέλουμε η βάση μας να μείνει λεπτή. Στο φούρνο την αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία 220 βαθμών. Μετά αφαιρούμε τη λαδόκολλα με προσοχή και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.
Προχωράμε με την κρέμα. Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας τη ζάχαρη σιγά σιγά μέχρι να γίνουν σαντιγί. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε και αυτές στο μείγμα. Η κρέμα είναι έτοιμη. Στραγγίζουμε την κομπόστα και περνάμε στο "μοντάρισμα". Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση, από πάνω βάζουμε την κομπόστα ροδάκινο και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Αφήνουμε το γλυκό αρκετή ώρα στο ψυγείο για να παγώσει και να μουλιάσει λίγο το παντεσπάνι μας στην κρέμα και το σιρόπι της κομπόστας.
Καλή όρεξη!!!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου