Μπράουνις με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Υλικά 
10 τετράγωνα κομμάτια
200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
180 γρ. Βιτάμ Soft
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 μικρό λεμόνι
3 αυγά και 1 κρόκο
150 γρ. λευκή ψιλή ζάχαρη
30 γρ. κακάο άγλυκο, σκόνη
45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. νιφάδες (σταγόνες) λευκής σοκολάτας
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ



Τρόπος παρασκευής

1. Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ. με λαδόκολλα. Βάζετε τη σοκολάτα, το Βιτάμ, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει (μπαιν-μαρί).

2. Χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το μείγμα του Βιτάμ στο μείγμα των αυγών. Κοσκινίζετε το κακάο και το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να αναμειχθούν. Ρίχνετε τις νιφάδες (ή σταγόνες) λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε.

3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC για 25΄. Ελέγχετε με πιρούνι. Τα μπράουνις πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη αλλά όχι ωμά. Ξαναβάζετε, αν χρειάζεται για 5΄ακόμη στο φούρνο. Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλετε και τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.












Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι