Λουκουμάδες

Υλικά

Για 4 άτομα
1 κιλό αλεύρι
1,5 λίτρο χλιαρό νερό
20 γρ. μαγιά
σπορέλαιο
λίγο αλάτι




  
Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το αλεύρι σε μια μεγάλη λεκάνη για να φτιάξουμε τη ζύμη. Ανοίγουμε μια τρύπα στο αλεύρι για να βάλουμε τη μαγιά μαζί με λίγο αλάτι. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ρίχνουμε το νερό και τα ζυμώνουμε όλα μαζί, μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό χυλό. Το νερό που χρησιμοποιούμε - λίγο περισσότερο, λίγο λιγότερο – είναι 1,5 λίτρο. Το βλέπουμε... Το σημαντικό είναι να είναι χλιαρό. Αφήνουμε τη ζύμη μας περίπου μισή ωρίτσα, να «ξεκουραστεί» και να φουσκώσει, και μετά πλάθουμε τους λουκουμάδες μας για να γίνουν αφράτοι.

Για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, φροντίζουμε να τα βρέχουμε πριν φτιάξουμε τον κάθε λουκουμά. Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι που τους καλύπτει.

Μπορούμε να τους σερβίρουμε σκέτους ή παρέα με σοκολάτα, μέλι, καρύδια και κανέλλα, παγωτό καϊμάκι, ακόμα και με τριμμένο κίτρινο τυρί...... Ό,τι κι αν διαλέξουμε, είναι λουκουμάδες!!!

Καλή μας όρεξη!










Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι