Ελιξήριο σοκολάτας

Υλικά

Για 2 άτομα
150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
110 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο πλήρης κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα
250 ml ξηρό λευκό κρασί
χυμός μισού λεμονιού



Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το κρασί και το λεμόνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Εν συνεχεία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την καυτερή πιπεριά. Ρίχνουμε την σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα, επιδιώκοντας να κατέβει η στάθμη. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Το μεταφέρουμε σε μικρά μπολάκια  και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.

Την σερβίρουμε με συνοδεία σαμπάνιας το βράδυ του Αγ. Βαλεντίνου και περιμένουνε να...επιδράσει!










Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι