
Για 6-8 άτομα
750 ml. καλής ποιότητας αφρώδες κρασί
200 γρ. ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνα
700 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με τη ζάχαρη και 200 γρ. από τις φράουλες. Μόλις πάρουν βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα βράζουμε για άλλα 8 λεπτά. Βάζουμε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε παγωμένο νερό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μεσα τη ζελατίνη στραγγισμένη. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε μέσα τις φράουλες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ ή πότηρια του κρασιού.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου