Ροδάκινο Μαρέγκα

Υλικά
4 ροδάκινα φρέσκα ή κονσέρβα
4 ασπράδια αβγών
4 κουταλιές φρουκτόζη
60 γρ. αμύγδαλα (κομμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα)










Τρόπος παρασκευής Αν τα ροδάκινα είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και τα κόβουμε στα δυο, βγάζοντας το κουκούτσι.
Φτιάχνουμε μια μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια μαζί με τη φρουκτόζη, με ένα χτυπητήρι ή ένα μίξερ χειρός. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη και σφιχτή όταν γυρίζοντας ανάποδα το σκεύος, θα παραμένει κολλημένη στα τοιχώματά του!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Σε ένα σκεύος για φούρνο, τοποθετούμε τα μισά ροδάκινα σαν κούπες, τοποθετούμε λίγη μαρέγκα μέσα στην κοιλότητα του κουκουτσιού.
Φουρνίζουμε για 10 λεπτά. Όταν ροδίσει η μαρέγκα, βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Σερβίρουμε το γλυκάκι μας κρύο.
Εφόσον τα ροδάκινα είναι κομπόστα, το γλυκό δεν μπαίνει στο φούρνο. Καψαλίζουμε τη μαρέγκα του με ένα φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!













Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι