
500 γραμ. βρώμης
300 γραμ. ινδοκάρυδο
200 γραμ. καρύδια
200 γραμ. φουντούκια
300 γραμ. σταφίδες
4 πλάκες κουβερτούρας
λίγη κανέλλα
2 βανίλιες
1 κιλό μέλι
Τρόπος παρασκευής Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι, δηλαδή σε 2 κατσαρόλες τοποθετημένες η μια πάνω στην άλλη. Το κάτω σκεύος έχει νερό και πάνω του επιπλέει η δεύτερη κατσαρόλα.
Ακόμη, σπάμε τα καρύδια και τα φουντούκια στο multi.
Έπειτα, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Έτσι, έχουμε καρύδια, φουντούκια, βρώμη, σταφίδες, ινδοκάρυδο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις βανίλιες και την κανέλλα, για να δώσουν τα αρώματα τους. Αφού ανακατευτεί καλά το μείγμα, βάζουμε το μέλι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Οι καριόκες δουλεύονται καλύτερα, αν αφήσουμε το μείγμα να σταθεί για 1 μέρα. Έτσι, θα απορροφηθεί καλύτερα και ομοιόμορφα το μέλι και θα πλάθονται πιο εύκολα.
Μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος πλάθουμε τις καριόκες. Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι ζύμης, το πλάθουμε σε ρολό και το κόβουμε σε στρόγγυλες φέτες. Όσες λιγότερες γωνίες έχει το γλυκό, τόσο περισσότερη σοκολάτα θα δεχτεί.
Αφού πλάσουμε τα κομμάτια τα βουτάμε στη σοκολάτα. Τα βγάζουμε σε ένα δίσκο όπου έχουμε στρώσει ένα κομμάτι σελοφάν, για να μην κολλήσουν. Για να παγώσει η σοκολάτα, πρέπει να τοποθετηθούν στο ψυγείο, για 10-20 λεπτά. Λίγη υπομονή χρειάζεται!
Καλή όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου