Υλικά
για 20 μπισκότα:
170 γρ. βούτυρο
250 γρ. αλεύρι μαλακό
125 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη ή σε υγρό
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 ml νερό
για το γλάσο:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σούπας ζεστό νερό
2-3 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Τρόπος παρασκευής Ξεκινάμε με το γλάσο που είναι εύκολο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις σταγόνες ζαχαροπλαστικής, το νερό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει πηχτό και να μπορεί να σταθεί μόνο του πάνω στα μπισκότα μας. Αυτό ήταν το γλασο είναι έτοιμο!
Με ένα μίξερ χτυπάμε πρώτα το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, μετά προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αβγό και το νερό. Θέλουμε τα υλικά να δέσουν σε ένα ενιαίο μείγμα, γι' αυτό τα χτυπάμε καλά όλα μαζί, μέχρι να γίνουν μία ωραία, σφιχτή ζύμη. Μόλις το μίξερ "τα παίξει", συνεχίζουμε να ζυμώνουμε πάνω στον πάγκο εργασίας. Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια, την πλάθουμε και την ανοίγουμε, μέχρι να γίνει πολύ λεπτή. Δεν ξεχνάμε να πασπαλίζουμε κάθε τόσο με λίγο αλευράκι για να μη μας κολλάει.
Στη συνέχεια με διάφορα φορμάκια (αστεράκια, καρδούλες, φαναράκια, δενδράκια…) κόβουμε τη λεπτή ζύμη σε διάφορα σχέδια και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μέσα στο οποίο έχουμε στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά.
Τα στολίζουμε με το γλάσο και τα προσφέρουμε. Καλή όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου