
Υλικά
1 φλ. αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσια)
1 φλ. μαυροδάφνη
1 τσίλι
150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
2 κουτ. γλυκού καφέ σε σκόνη
1 φρέσκια βανίλια
3 κρόκους αβγών
½ φλ ζάχαρη άχνη
2 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
κακάο σε σκόνη
Τρόπος παρασκευής
Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα από βραδύς στη μαυροδάφνη. Έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Στραγγίζουμε τα δαμάσκηνα και φυλάμε τη μαυροδάφνη. Πολτοποιούμε τα δαμάσκηνα στο blender. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια για να λιώσει πιο εύκολα σε μπεν-μαρί (μπολ τοποθετημένο μέσα σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει πάνω στη φωτιά).
Ανοίγουμε το μπαστούνι βανίλιας στη μέση και παίρνουμε τα σποράκια, τα όποια ρίχνουμε στη σοκολάτα που λιώνει. Σπάμε την πιπερίτσα τσίλι στη μέση και τη ρίχνουμε επίσης στη σοκολάτα. Ρίχνουμε και τη σκόνη του καφέ, περιμένουμε να λιώσει η σοκολάτα, γυρίζοντας κάθε τόσο με μια σπάτουλα, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τη μαυροδάφνη, ρίχνουμε την αχνή ζάχαρη. Βγάζουμε από τη φωτιά το μπολ και ρίχνουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά.
Ανακατεύουμε απαλά απαλά από κάτω μπρος πάνω τη σοκολάτα με τη σαντιγί. Έτσι μένει αφράτο το μείγμα, το οποίο αδειάζουμε σε ποτηράκια και τα αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο. Σερβίρουμε με λίγη σκόνη κακάο και ένα φυλλαράκι βασιλικό πάνω σε κάθε κούπα. Τέλειο!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου