
Υλικά
για 1 μεγάλο μπαστούνι:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
2 αβγά (μόνο τους κρόκους)
1 βιτάμ σε κίτρινο χαρτί
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
6 κουτ. σούπας κακάο
5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
τρούφα όσο πάρει
1 λαδόκολλα
Τρόπος παρασκευής
Αν μέσα σε τριάμισι χρόνια εκπομπής δεν είχαμε φτιάξει κορμό σοκολάτας με μπισκότα θα ήταν τουλάχιστον ύποπτο. Έτσι, τον Οκτώβρη του 2005 φτιάξαμε το διάσημο κορμό της κ. Ρούλας με λικέρ από κράνα και κουβερτούρα (βλ. Παρόμοιες Συνταγές). Επειδή βεβαίως μία ίσον καμία, το Μάρτιο του 2007 φτιάξαμε κορμό σοκολάτας με ταχίνι και επικάλυψη σοκολάτας. Και φυσικά, όταν οι παραλλαγές σε μία συνταγή είναι ενδιαφέρουσες και δημοφιλείς έχουμε κάθε λόγο ως νηστικά και γεμάτα όρεξη πλάσματα, να επαναλαμβάνουμε το εγχείρημα και να αφήνουμε την κρίση για την πιο νόστιμη παραλλαγή σε εσάς. Κορμός σοκολάτας με χυμό πορτοκάλι και κακάο σήμερα, λέει το μενού και πάμε να τον φτιάξουμε!
Σε μια μεγάλη μπασίνα σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε τα υλικά μας για να μαλακώσουν τα μπισκότα.
Αφήνουμε στην άκρη το σκεύος με τα μπισκότα και το χυμό και παίρνουμε ένα άλλο μπολ μέσα στο οποίο βάζουμε το βιτάμ, τους κρόκους των αβγών, την άχνη ζάχαρη. Με το μίξερ τα χτυπάμε και όλα μαζί, μέχρι να γίνουν ένα και να αποκτήσουν ένα ασπρουδερό χρώμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στην μπασίνα με τα μπισκότα, προσθέτουμε και το κακάο και ανακατεύουμε και ανακατεύουμε και ανακατεύουμε!
Στο τέλος, ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και πάνω του αδειάζουμε την μπασίνα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν ένα μεγάλο μπαστούνι που το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα, ποιος είδες τον κορμό και δεν το λιμπίστηκε...
Καλή μας όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου