Jamaica dreams


Υλικά
για τη βάση του γλυκού:
170 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη (χλιαρή)
6 μπισκότα σαβουαγιάρ
50 γρ. φράουλες κομμένες
70 γρ. βύσσινα ή κεράσια
20 γρ. νιφάδες ρυζιού
 για την κρέμα του γλυκού:
250 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
100 γρ. πουρέ φράουλας (πολτοποιημένες)
100 γρ. ζάχαρη
450 γρ. σαντιγί άγλυκη 35%
350 γρ. φράουλες κομμένες στα δυο
λίγο μέντα ή δυόσμο
20 γρ. Grand Marnier ή Cointreau

Τρόπος παρασκευής
Προετοιμασία: Πολτοποιούμε 100 γρ. φράουλες μαζί με 2 κ.σ. ζάχαρη, λιανίζοντάς τις με ένα πιρούνι για να γίνουν πουρές. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια φράουλες (50 γρ.) σ’ ένα μπολ με 1 κ.σ. ζάχαρη, λίγο λικέρ (Grand –Marnier ή άλλο) και τον πουρέ φράουλας και αφήνουμε να μαριναρισθούν για ένα εικοσάλεπτο.
Φτιάχνουμε τη βάση του γλυκού: Λιώνουμε 170 γρ. λευκή σοκολάτα στο μπεν-μαρί (ποτέ πάνω από τους 45°C) και μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε τις νιφάδες ρυζιού, τις κομμένες μαριναρισμένες φράουλες και τα βύσσινα. Θρυμματίζουμε δύο μπισκότα σαβουαγιάρ και όλα μαζί τα ανακατεύουμε.
Μέσα σε φόρμα για cheese cake ή τσέρκι, ρίχνουμε όλο το μείγμα της βάσης και από πάνω ντύνουμε γύρω γύρω την περιφέρεια της φόρμας με μισές φράουλες, όρθιες, με την κοπή από τη μεριά του σκεύους, προς τα έξω, μέχρι να καλύψουμε όλη την περίμετρο του τσερκιού.
Φτιάχνουμε την κρέμα φράουλας: Ανακατεύουμε 250 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα με 80 γρ. πουρέ φράουλας, ζάχαρη, λίγο λικέρ (Grand Marnier, Cointreau, Ρούμι) και τη σαντιγί. Ρίχνουμε το μισό από αυτή την κρέμα φράουλας μέχρι να γεμίσει περίπου το 1/3 του τσερκιού και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση με κομμένες φρέσκες φράουλες (αρκετές για να καλύψουν όλη την επιφάνεια). Προσθέτουμε πάλι αρκετή κρέμα φράουλας (το μισό από αυτό που απέμεινε) για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση σαβουαγιάρ που έχουμε κόψει στα δύο. Αλείφουμε τα σαβουαγιάρ με τον υπόλοιπο πουρέ που μένει από τη μαρινάδα και με την υπόλοιπη κρέμα φράουλας. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα και αφήνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη).
Όταν βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, βγάζουμε το τσέρκι (το ζεσταίνουμε λίγο, για να ξεκολλήσει), στρώνουμε την επιφάνεια με μισές φρέσκες φράουλες (προαιρετικά περνάμε όλη την επιφάνεια με ζελατίνη). Προσθέτουμε λίγη μέντα για διακόσμηση ή και κομμάτια καραμέλας, αν έχουμε.
Καλή επιτυχία!












Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι