
Υλικά
1/3 κούπας ζάχαρη
2,5 κούπες κρέμα γάλακτος
½ κουτ. γλυκού βανίλια
1,5 κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
Τρόπος παρασκευής
Την εξάγει η Ιταλία, τη φτιάχνουν στα Eπτάνησα, τη λατρεύουν παντού! Η πανακότα είναι η ψημένη κρέμα με ζελατίνη που φτιάχνεται πολύ εύκολα, αρκεί να κρατάς τη φωτιά σε έλεγχο και το σύρμα στο χέρι!!!
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε σε μεσαία φωτιά για 10΄κι έχουμε το νου μας να μη βράσει η κρέμα. Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ με νερό και μόλις μαλακώσει τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα μας. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί.
Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα που έχουμε βάλει κρύο νερό τοποθετούμε τη ζεστή κατσαρόλα με την κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μόλις δέσει την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά τη βάζουμε σε φόρμα. Πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 4 ώρες.
Σερβίρουμε με ό,τι σιρόπι θέλουμε. Πάει τέλεια με καραμέλα!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου