Panna Cotta


Υλικά
1/3 κούπας ζάχαρη
2,5 κούπες κρέμα γάλακτος
½ κουτ. γλυκού βανίλια
1,5 κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη



Τρόπος παρασκευής
Την εξάγει η Ιταλία, τη φτιάχνουν στα Eπτάνησα, τη λατρεύουν παντού! Η πανακότα είναι η ψημένη κρέμα με ζελατίνη που φτιάχνεται πολύ εύκολα, αρκεί να κρατάς τη φωτιά σε έλεγχο και το σύρμα στο χέρι!!!
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε σε μεσαία φωτιά για 10΄κι έχουμε το νου μας να μη βράσει η κρέμα. Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ με νερό και μόλις μαλακώσει τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα μας. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί.
Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα που έχουμε βάλει κρύο νερό τοποθετούμε τη ζεστή κατσαρόλα με την κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μόλις δέσει την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά τη βάζουμε σε φόρμα. Πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 4 ώρες.
Σερβίρουμε με ό,τι σιρόπι θέλουμε. Πάει τέλεια με καραμέλα!












Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι