Mους σοκολάτας

Υλικά
2 μήλα
200 γραμ. κουβερτούρα
60 γραμ. ταχίνι
100 γραμ. μέλι
30 γραμ. αμύγδαλο
50 γραμ. φιστίκι Αιγίνης (χωρίς κέλυφος)
100 γραμ. κρέμα φυτική
λίγη ζάχαρη
1 μπολάκι σταφίδες


Τρόπος παρασκευής

Η συνταγή μας περιλαμβάνει τρία στάδια: την παρασκευή της μους σοκολάτας, του παστελιού και την προετοιμασία των φρούτων.

Αρχικά, ετοιμάζουμε την μους σοκολάτας. Έτσι, χρειαζόμαστε μπεν μαρί, δηλαδή δύο κατσαρόλες την μια μέσα στην άλλη, εκ των οποίων η κάτω έχει νερό και η πάνω χρησιμοποιείται για να λιώσουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά την κουβερτούρα, καθώς λιώνει, προσθέτουμε το ταχίνι και μόλις ενσωματωθεί το ταχίνι στην κουβερτούρα, την αποσύρουμε από την φωτιά. Έπειτα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε σιγά-σιγά το μείγμα αυτό με την φυτική κρέμα και, καθώς η κρέμα είναι κρύα και η κουβερτούρα ζεστή, αρχίζει να πήζει. Για να σφίξ γκούντ την στέλνουμε στο ψυγείο με το μαγικό χεράκι για 20 λεπτά και είναι έτοιμη.

Σε δεύτερο στάδιο ετοιμάζουμε τα φρούτα. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα φλούδια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι και τα πασπαλίζουμε με 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Περιμένουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και ρίχνουμε τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 1,5 κουταλιά της σούπας μέλι, για να δέσει η γλύκα τους. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου, μέχρι να στήσουμε το πιάτο.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε το παστέλι. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτουμε το φιστίκι, το αμύγδαλο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να γίνουν μια μάζα. Το τοποθετούμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το αφήνουμε να σταθεί λιγάκι και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι, μια μικρή στρόγγυλη φόρμα, ανοιχτή και από τις δυο μεριές, για να κόψουμε ένα στρογγυλό κομμάτι παστελιού. Επίσης, το χρησιμοποιούμε στήνοντας το στο πιάτο για να φτιάξουμε έναν πύργο με τα φρούτα. Έτσι στήνουμε το τσέρκι στο πιάτο, το γεμίζουμε με τα φρούτα και ξεφορμάρουμε. Πάνω στον πύργο των φρούτων, τοποθετούμε 1 στρώση μους σοκολάτας, πάνω του το στρογγυλό κομμάτι του παστελιού, και στην κορυφή λίγη ακόμη μους.

Καλή όρεξη!











Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι