Mήλα φούρνου εορταστικά

Υλικά 
4 κόκκινα μεγάλα μήλα
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 ρίζα τζίντζερ
1 -2 στικς κανέλλας
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
100 γρ. αμύγδαλα σε νιφάδες
προαιρετικά 2 κουβερτούρες


Τρόπος παρασκευής

Πιάνουμε ένα μακεδονίτικο τραγουδάκι και καθαρίζουμε τα μήλα ολόκληρα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με χυμό πορτοκαλιού, κόκκινο κρασί, κανέλλα. Ρίχνουμε τα ξύλα κανέλλας στον κρασοχυμό και ξύνουμε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα μας. Φουρνίζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν για τρία τέταρτα. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο λιώνουμε κουβερτούρα, περιχύνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε με νυφάδες αμύγδαλου.

Μμμμμ!











Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι