Υλικά
4 κόκκινα μεγάλα μήλα
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 ρίζα τζίντζερ
1 -2 στικς κανέλλας
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
100 γρ. αμύγδαλα σε νιφάδες
προαιρετικά 2 κουβερτούρες
Τρόπος παρασκευής
Πιάνουμε ένα μακεδονίτικο τραγουδάκι και καθαρίζουμε τα μήλα ολόκληρα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με χυμό πορτοκαλιού, κόκκινο κρασί, κανέλλα. Ρίχνουμε τα ξύλα κανέλλας στον κρασοχυμό και ξύνουμε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα μας. Φουρνίζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν για τρία τέταρτα. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο λιώνουμε κουβερτούρα, περιχύνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε με νυφάδες αμύγδαλου.
Μμμμμ!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
4 κόκκινα μεγάλα μήλα
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 ρίζα τζίντζερ
1 -2 στικς κανέλλας
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
100 γρ. αμύγδαλα σε νιφάδες
προαιρετικά 2 κουβερτούρες
Τρόπος παρασκευής
Πιάνουμε ένα μακεδονίτικο τραγουδάκι και καθαρίζουμε τα μήλα ολόκληρα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με χυμό πορτοκαλιού, κόκκινο κρασί, κανέλλα. Ρίχνουμε τα ξύλα κανέλλας στον κρασοχυμό και ξύνουμε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα μας. Φουρνίζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν για τρία τέταρτα. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο λιώνουμε κουβερτούρα, περιχύνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε με νυφάδες αμύγδαλου.
Μμμμμ!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου