Τιραμισού ριζότο


Υλικά
150 γρ. ρύζι καρναρόλι, αρμπόριο ή καρολίνα
50 ml καφέ espresso
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί μασκαρπόνε
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κακάο σε σκόνη
1 σφηνάκι ρούμι
Μπισκότα σαβουαγιάρντι προαιρετικά για την παρουσίαση

Τρόπος παρασκευής
Σοτάρουμε το ρύζι με λίγο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το σβήνουμε με λίγο από το ρούμι. Στη συνέχεια το βράζουμε με ένα σιρόπι που έχουμε φτιάξει νωρίτερα με ένα κιλό ζάχαρη και ένα λίτρο νερό, καθώς και τον καφέ espresso. Μετά από 20 λεπτά βρασμού περίπου το ρύζι είναι έτοιμο και το σερβίρουμε σε ποτήρι του Martini.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη κρέμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος. Μόλις το μείγμα μας γίνει ένα και ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε την κρέμα πάνω από το ρύζι μέσα στο ποτήρι του μαρτίνι. Πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο από πάνω, γαρνίρουμε εάν θέλουμε και με ένα σαβουαγιάρντι και τέλος σερβίρουμε!












Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι