Μπακλαβαδάκια

Υλικά 
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 πλάκες κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
1 πακέτο μαργαρίνη
2,5 μεγάλα ποτήρια ζάχαρη
2 μεγάλα ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι
1 μπολ τριμμένα καρύδια






Τρόπος παρασκευής

Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση, τρίβουμε τη μία από τις πλάκες κουβερτούρας και την ανακατεύουμε με τα καρύδια.

Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα διπλώνουμε φτιάχνοντας μια μακρόστενη λωρίδα. Βουτυρώνουμε ξανά και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην κάτω άκρη της. Τυλίγουμε σε τριγωνικό σχήμα.

Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη στο νερό και βάζουμε λίγο λεμόνι. Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις δέσει και δεν τρέχει στο κουτάλι μας.

Περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια με το σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν για ½ ώρα.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε και τη δεύτερη κουβερτούρα. Σερβίρουμε τα μπακλαβαδάκια και όσα θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα και άλλα τόσα τα βουτάμε στη σοκολάτα.

Καλή όρεξη!











Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
arwmakaigeush.blogspot.com aromakaigeush.blogspot.com arwmakaigeusi.blogspot.com aromakaigeusi.blogspot.com arwmakaigeush aromakaigeush arwmakaigeusi aromakaigeusi arwma kai geush arwma geush aroma kai geusi aroma geusi aroma kai geush aroma geush aroma kai gefsi aroma gefsi aroma kai gefsh aroma gefsh arwma kai gefsi arwma gefsi arwma kai gefsh arwma gefsh Άρωμα και Γέυση Άρωμα Γέυση Άρωμα και Γέυσι Άρωμα Γέυσι Άρομα και Γέυση Άρομα Γέυση Άρομα και Γέυσι Άρομα Γέυσι Άρωμα και Γευση Άρωμα Γευση Άρωμα και Γευσι Άρωμα Γευσι Άρομα και Γευση Άρομα Γευση Άρομα και Γευσι Άρομα Γευσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γέυσι Αρωμα Γέυσι Αρομα και Γέυση Αρομα Γέυση Αρομα και Γέυσι Αρομα Γέυσι Αρωμα και Γέυση Αρωμα Γέυση Αρωμα και Γευσι Αρωμα Γευσι Αρομα και Γευση Αρομα Γευση Αρομα και Γευσι Αρομα Γευσι