
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 πλάκες κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
1 πακέτο μαργαρίνη
2,5 μεγάλα ποτήρια ζάχαρη
2 μεγάλα ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι
1 μπολ τριμμένα καρύδια
Τρόπος παρασκευής
Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση, τρίβουμε τη μία από τις πλάκες κουβερτούρας και την ανακατεύουμε με τα καρύδια.
Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα διπλώνουμε φτιάχνοντας μια μακρόστενη λωρίδα. Βουτυρώνουμε ξανά και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην κάτω άκρη της. Τυλίγουμε σε τριγωνικό σχήμα.
Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη στο νερό και βάζουμε λίγο λεμόνι. Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις δέσει και δεν τρέχει στο κουτάλι μας.
Περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια με το σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν για ½ ώρα.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε και τη δεύτερη κουβερτούρα. Σερβίρουμε τα μπακλαβαδάκια και όσα θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα και άλλα τόσα τα βουτάμε στη σοκολάτα.
Καλή όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου