Υλικά
380 γρ. βούτυρο
1 κιλό κουβερτούρα
380 γρ. ζάχαρη
500 γρ. κρέμα γάλακτος
12 αβγά
80 γρ. μαλακό αλεύρι
Τρόπος παρασκευής
Το θεσπέσιο brownie σοκολάτας είναι αμερικάνικη εφεύρεση και ένας από τους τρεις λόγους που έκαναν την Αμερική χρήσιμη στην ανθρωπότητα (οι άλλοι δύο είναι τα jeans και τα αναψυκτικά με κόλα). Πρόκειται για μικρό κομμάτι κέικ, πάμπλουτο σε σοκολάτα που ονομάστηκε έτσι, λόγω του χρώματός του (brown που σημαίνει καφέ, καστανό). Εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και υπάρχουν πολλές ιστορίες για τη γέννησή του. Η επικρατέστερη λέει ότι ανακαλύφθηκε, όταν μία αφηρημένη νοικοκυρά - για άλλους ένας σεφ - ξέχασε να βάλει baking powder στο κέικ σοκολάτας και ιδού το αποτέλεσμα…
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα να λιώσουν σε μέτρια φωτιά. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και σιγά-σιγά, ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο τετράγωνο ταψάκι και το φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς για 18 λεπτά. Για μεγαλύτερη απόλαυση το σερβίρουμε με παγωτό, σαντιγί και σιρόπι φράουλας.
Μμμμμμμμμμμμ! Ζήτω η αφηρημάδα!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
380 γρ. βούτυρο
1 κιλό κουβερτούρα
380 γρ. ζάχαρη
500 γρ. κρέμα γάλακτος
12 αβγά
80 γρ. μαλακό αλεύρι
Τρόπος παρασκευής
Το θεσπέσιο brownie σοκολάτας είναι αμερικάνικη εφεύρεση και ένας από τους τρεις λόγους που έκαναν την Αμερική χρήσιμη στην ανθρωπότητα (οι άλλοι δύο είναι τα jeans και τα αναψυκτικά με κόλα). Πρόκειται για μικρό κομμάτι κέικ, πάμπλουτο σε σοκολάτα που ονομάστηκε έτσι, λόγω του χρώματός του (brown που σημαίνει καφέ, καστανό). Εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και υπάρχουν πολλές ιστορίες για τη γέννησή του. Η επικρατέστερη λέει ότι ανακαλύφθηκε, όταν μία αφηρημένη νοικοκυρά - για άλλους ένας σεφ - ξέχασε να βάλει baking powder στο κέικ σοκολάτας και ιδού το αποτέλεσμα…
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα να λιώσουν σε μέτρια φωτιά. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και σιγά-σιγά, ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο τετράγωνο ταψάκι και το φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς για 18 λεπτά. Για μεγαλύτερη απόλαυση το σερβίρουμε με παγωτό, σαντιγί και σιρόπι φράουλας.
Μμμμμμμμμμμμ! Ζήτω η αφηρημάδα!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου