Υλικά
για 4 βαφλες
2 αυγα χωρισμενα
250ml γαλα
175γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
2 κουταλακια γλυκου μπεικιν
3 κουταλιες ζαχαρη καστανη
2 κουταλακια γλυκου κανελα σκονη
λιγο αλατι
65 γρ. βουτυρο λιωμενο
απο πανω βαζετε οτι παγωτο οτι σιροπι και οτι φουτο θελετε.
Εκτελεση
Σε ενα μπωλ ανακατευετε τους κροκυς με το γαλα, κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεικιν και προσθετουμε τη ζαχαρη την κανελα και το αλατι. Τα ανακατευουμε ολα μαζι με το μιγμα των κροκων και μετα προσθετουμε και το λιωμενο βουτυρο. Σε αλλο μπωλ χτυπαμε τα ασπραδια μεχρι να γινουν μαρεγκα και υστερα τα ανακατευουμε με το αλλο μιγμα. Ζεσταινουμε την βαφλιερα και βαζουμε καθε φορα 1/4 απο το μιγμα και ψηνουμε μεχρι να ροδιζει....βαζουμε απο πανο οτι θελουμε και καλη σασ ορεξη
καλη επιτυχια !!
για 4 βαφλες
2 αυγα χωρισμενα
250ml γαλα
175γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
2 κουταλακια γλυκου μπεικιν
3 κουταλιες ζαχαρη καστανη
2 κουταλακια γλυκου κανελα σκονη
λιγο αλατι
65 γρ. βουτυρο λιωμενο
απο πανω βαζετε οτι παγωτο οτι σιροπι και οτι φουτο θελετε.
Εκτελεση
Σε ενα μπωλ ανακατευετε τους κροκυς με το γαλα, κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεικιν και προσθετουμε τη ζαχαρη την κανελα και το αλατι. Τα ανακατευουμε ολα μαζι με το μιγμα των κροκων και μετα προσθετουμε και το λιωμενο βουτυρο. Σε αλλο μπωλ χτυπαμε τα ασπραδια μεχρι να γινουν μαρεγκα και υστερα τα ανακατευουμε με το αλλο μιγμα. Ζεσταινουμε την βαφλιερα και βαζουμε καθε φορα 1/4 απο το μιγμα και ψηνουμε μεχρι να ροδιζει....βαζουμε απο πανο οτι θελουμε και καλη σασ ορεξη
καλη επιτυχια !!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου