Υλικά
για φόρμα 25 εκ.:
270 γρ. κουβερτούρα
4 αβγά
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα αποφλοιωμένα
150 γρ. φουντούκια αλεσμένα
λίγο αλεύρι για τη φόρμα
Τρόπος παρασκευής
Εν αρχή ην η χελώνα στο σύλλογο "Αρχέλων" - έτσι ίσως, θα υπέθεται κανείς ψάχνοντας να μάθει τι υπάρχει πίσω από μια ομάδα, που από το 1977 δουλεύει σκληρά στις παραλίες της Ζακύνθου και του Ρεθύμνου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας. Στην πραγματικότητα "οι χελωνάδες" του συλλόγου αγαπούν τη φύση και τα δώρα της και αυτή η αγάπη τους γεμίζει με ακόρεστη όρεξη για ζωή, προσφορά, ομορφιά, μοιρασιά και… σοκολατοφουντουκόπιτα.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθούν (κρατάμε λίγο βούτυρο για τη φόρμα μας).
Σε δύο μπολ χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά με το χέρι ή με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να λιώσει η ζάχαρη.
Μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε το μείγμα από τους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και τα αλεσμένα φουντούκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ξανά ανακατεύουμε με μαλακές κινήσεις να γίνουν τα υλικά ένα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας, αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα σε αυτή ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε από πάνω με τα αμύγδαλα που έχουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Είναι τέλεια!
Καλή όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
για φόρμα 25 εκ.:
270 γρ. κουβερτούρα
4 αβγά
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα αποφλοιωμένα
150 γρ. φουντούκια αλεσμένα
λίγο αλεύρι για τη φόρμα
Τρόπος παρασκευής
Εν αρχή ην η χελώνα στο σύλλογο "Αρχέλων" - έτσι ίσως, θα υπέθεται κανείς ψάχνοντας να μάθει τι υπάρχει πίσω από μια ομάδα, που από το 1977 δουλεύει σκληρά στις παραλίες της Ζακύνθου και του Ρεθύμνου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας. Στην πραγματικότητα "οι χελωνάδες" του συλλόγου αγαπούν τη φύση και τα δώρα της και αυτή η αγάπη τους γεμίζει με ακόρεστη όρεξη για ζωή, προσφορά, ομορφιά, μοιρασιά και… σοκολατοφουντουκόπιτα.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθούν (κρατάμε λίγο βούτυρο για τη φόρμα μας).
Σε δύο μπολ χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά με το χέρι ή με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να λιώσει η ζάχαρη.
Μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε το μείγμα από τους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και τα αλεσμένα φουντούκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ξανά ανακατεύουμε με μαλακές κινήσεις να γίνουν τα υλικά ένα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας, αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα σε αυτή ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε από πάνω με τα αμύγδαλα που έχουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Είναι τέλεια!
Καλή όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου